Вибух у Києві: правоохоронці назвали основну версію слідства

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Вибух у Києві: правоохоронці назвали основну версію слідства

МВС / Микола Анацький

Слідство порушило справу за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках. Основна версія — вибух через витік побутового газу.

Про це повідомив заступник генпрокурора Олексій Симоненко у програмі «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«На сьогодні органи Національної поліції розслідують кримінальне виробництво за ст. 270 Кримінального Кодексу України. Під час розслідування основною версією є вибух побутового газу. Перевіряються і інші версії, проте призначено ряд складних комплексних експертиз, і за результатами висновків експертів буде остаточно вирішено це питання», — сказав Симоненко.

Він додав, що з приміщень «Київгазу» вилучили всі документи стосовно службових обовʼязків людей, які відповідальні за безпеку і за обслуговування саме цього будинку, а в рамках провадження «правоохоронці дадуть оцінку діям конкретних людей».

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який теж був присутній у студії, сказав, що поки що нікому про підозру не повідомили.

«Основна версія слідства — це перевірка дотримання технології перевірки лічильників співробітниками компанії «Київгаз». Справді, за тиждень до трагедії були повірки лічильників. Лічильники знімалися, замінювалися на спеціальні трубочки — пайпаси, і були повідомлення від жителів про запах газу», — сказав Геращенко.