Катування в Кагарлику: підозрювані поліцейські відібрали у потерпілої документи, їх досі не відновили

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Підозрювані в катуваннях 26-річної мешканки Кагарлика поліцейські відібрали у неї паспорт та ідентифікаційний код. Неля Погребицька досі живе без документів і не може звернутися до лікарів. Через погрози жінка побоюється за своє життя і просить надати їй охорону.

Про це потерпіла розповіла в інтерв’ю «Українській правді».

За словами Погребицької, під час катувань поліцейський Микола Кузів викинув з вікна її куртку. Своїх документів, які були в ній, потерпіла так і не побачила.

«Нема ні паспорта, ні кода. Не можу в лікарню поїхати, хотіла МРТ зробити», — розповіла жінка.

Погребицька сказала, що їй досі не провели медичний огляд — спочатку лікарі сказали, що «не хочуть мати проблем із поліцією», а потім відмовили через відсутність паспорту.

Наразі потерпіла через острах за життя і здоров’я своєї родини не має можливості подати довідки на відновлення документів. За словами Погребицької, поліцейські погрожували вбивством її сім’ї, також говорили, що змусять займатися проституцією її молодшу сестру.

Наразі жінка може розраховувати на свідчення проти Кузіва з боку кількох інших людей, які теж постраждали від його дій.

«У Кагарлику були дівчата. Теж казали, як буде суд, поїдемо, розкажемо, як він знущався з них, з кагарлицьких», — зазначила Погребицька.

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка.
  • 26 травня суд взяв під варту Сулиму і Кузіва на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають. 22 червня Апеляційний суд залишив їх під вартою.
  • Після резонансної події у поліцейському відділку Кагарлика глава МВС Арсен Аваков анонсував у підрозділах кілька нововведень, зокрема відеофіксацію слідчих дій — Custody Records.