«Невдало підібрані слова». Третьякова пояснила свій вислів про «дітей низької якості»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Голова комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту ветеранів Галина Третьякова заявила, що невдало підібрала слова, коли говорила про «дітей низької якості». Про це вона написала у Facebook.

«Так, слова обрані невдало. Хто з нас не помиляється, тим більше в момент довгих публічних виступів? І досі намагаюся впоратися з прискореним серцебиттям перед подібними виступами. Щодо дискримінації. Ми ще навчимось відрізняти дискримінацію у наявних суспільних процесах від розмов. І ми ще навчимось боротись з тими, хто каже про боротьбу з дискримінацією, але породжує її своїми діями», — зазначила Третьякова.

Вона наголосила, що стосовно неї зараз відбувається «організований» булінг. Вона також заявила, що не піде у відставку з посади глави профільного комітету.

«Багато хто розуміє, що відбувається насправді, чому все зʼявилося тільки зараз і що я мала на увазі на публічній зустрічі/лекції у Київській школі економіки», — додала голова комітету.

  • Нардеп Галина Третьякова під час виступу на вебінарі, який організувала Київська школа економіки, навела приклади «стерилізації осіб», які бажають отримувати соціальну допомогу, і «стерилізації жінок», у яких немає вищої освіти, та стверджувала, що найкращим офіційним курсом у галузі соціальної політики є ненадання жінкам соціальної допомоги, якщо їхні діти (за її термінологією) будуть «дуже низької якості».
  • У Раді Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків назвали позицію нардепа «антисоціальною та антигуманною».