До ЗНО з математики не допустили 30 учнів з ознаками ГРВІ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

До складання сесії зовнішнього незалежного тестування з математики 25 червня не допустили 30 учнів, які мали підвищену температуру та ознаки ГРВІ. Про це повідомила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій в ефірі «Громадського радіо».

«83 дитини загалом не були допущені до ЗНО, але лише 30 з них через підвищену температуру і ознаки ГРВІ. Решта [53 дитини] просто припізнились або забули документи», — сказала Мандзій.

Вона додала, що до пунктів тестування на Прикарпатті через негоду не вдалося довезти одну дитину до Рогатина і шість дітей у Верховинському районі. Діти у Чернівецькій області, Закарпатській, Львівській та інших областях, які постраждали він повені, дістались до пунктів тестування.

В Україні 25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яка розпочалася тестуванням з математики. На ЗНО з математики зареєструвалися понад 186 тис. осіб, для яких створили 12 618 аудиторій у 795 пунктах тестування.

Учасників ЗНО, які проживають у постраждалих від негоди Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях, закликали скласти тестування пізніше — під час додаткової сесії.

  • Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні відбуватиметься з 25 червня до 17 липня.
  • 15 і 17 червня мало відбутися пробне тестування, але його скасували через загрозу коронавірусу. Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив рішення уряду про повернення коштів учасникам пробного ЗНО — з Фонду боротьби з коронавірусом.
  • 22 червня президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення випускників шкіл від обовʼязкової державної підсумкової атестації (ДПА).