Шарія викликали до Києва на допит у справі про відмивання коштів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Шарія викликали до Києва на допит у справі про відмивання коштів

Facebook / Анатолий Шарий

Блогера Анатолія Шарія викликали до Києва на допит як свідка у рамках провадження за ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Шарія чекають у відомстві 3 липня о 10-й ранку.

22 червня громадська організація «Чесно» повідомляла, що «Партію Шарія» на 435 тисяч грн профінансувала ГО «Партія Шарія». Громадською організацією керує Іван Мамчур, шостий номер у списку партії до Ради.

«Сам Мамчур позиціонує себе як CEO партії, однак офіційно зарплатні там не отримує, а навпаки фінансує партію через свою ГО», — зазначили у «Чесно».

Також ряд ЗМІ повідомляє, що виклик Шарія на допит повʼязаний із фінансування партії.

18 червня журналіст Сергій Іванов опублікував розслідування, в якому йдеться про те, як партія Шарія, начебто, використовує підставних осіб для заведення грошей на партійні рахунки.

Шарій ще за часів президентства Януковича отримав статус біженця в Литві і відтоді проживає на території Євросоюзу. Останнім часом він неодноразово підкреслював, що не збирається поки повертатися в Україну.

Нагадаємо, 23 квітня Національна поліція повідомила, що зняла з розшуку блогера Анатолія Шарія. Там пояснили, що Соломʼянське управління поліції отримало ухвалу Солом’янського райсуду про припинення розшуку Шарія.