Партія «Голос» припинила депутатські повноваження Вакарчука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Партія «Голос» припинила депутатські повноваження Вакарчука

Соколовська Інна / УНІАН

26 червня на позачерговому з’їзді партії «Голос» делегати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука. Про це йдеться у заяві партії.

Після припинення депутатських повноважень Вакарчук залишається членом партії, а до фракції «Голосу» приєднається наступний кандидат з передвиборчого списку — це юристка, правозахисниця та випускниця Кембриджського університету Аліна Свідерська.

Також з’їзд затвердив технічні зміни до статуту партії, які необхідні для підготовки до майбутніх місцевих виборів.

Партія «Голос», створена Святославом Вакарчуком, отримала 20 мандатів за результатами парламентських виборів. Сам він був першим номером у списку партії.

11 червня 2020 року Святослав Вакарчук заявив, що вирішив скласти депутатський мандат і залишити Верховну Раду. Він заявив, що вважає свою місію виконаною, оскільки провів партію «Голос» до парламенту.

Раніше в Раді не вистачило голосів, щоб позбавити його мандата. За постанову про складання повноважень проголосували 175 нардепів при мінімально необхідних 226 голосах.

Вакарчук вийшов з фракції «Голос». Далі його виключають із партії на з’їзді — так він автоматично втрачає депутатський мандат.