Біля Міністерства освіти проводять акцію проти призначення Шкарлета

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві біля будівлі Міністерства освіти і науки проходить акція протесту проти призначення в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про це повідомляють «Громадське» і огранізация «Освітній портал».

В акції беруть участь кілька десятків людей. Вони тримають плакати з написами: «Шкарлет — це зашквар», «Шакарлет — кращий студент Табачника» (глава міністерства за Януковича) та іншими.

Учасники акції заявляють, що Шкарлет має відверто антиукраїнську позицію і попався на плагіаті в дисертації.

«Я не хочу, щоб відвертий плагіатор був міністром освіти і науки. Ми можемо констатувати, що Зеленський та його Офіс президента навмисно провели це рішення в парламент», — сказав один з активістів.

Частина активістів зайшли в будівлю міністерства і почали скандувати: «Шкарлет, їдь у Ростов».

Хто такий Шкарлет?

Випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. Того ж року Шкарлета обрали до Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтервʼю, що є прихильником Партії регіонів ще з 2004 року.

Незважаючи на це, після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але цього разу обраний не був.

25 червня його все ж призначили главою Міносвіти — поки виконуючим обовʼязки. Більшість депутатів у Верховній Раді не підтримували кандидатуру Шкарлета. Тому Кабмін вирішив його призначити в обхід голосування в Раді — тимчасово виконуючим обовʼязки.

  • 25 червня заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний подав у відставку через призначення Шкарлета.
  • 26 червня до вченого Нацакадемії наук прийшли із СБУ через акції протесту проти призначення Шкарлета.