«Вкрав — сідай»: Зеленський вирішив звільнити спійманого на хабарі очільника Кіровоградської ОДА

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський вирішив звільнити з посади спійманого на хабарі голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Закон один для всіх. Тому коли я одержав цю інформацію, одразу сказав, що звільню голову облдержадміністрації. А правоохоронні органи мають займатися всім іншим… Немає «наші — не наші». Вкрав — сідай», — заявив Зеленський під час візиту на Херсонщину.

Хто такий Балонь?

Колишній керівник слідчого управління МВС. Починав із посади слідчого Старосамбірського районного відділу міліції у Львівській області, у 2015 році очолив слідче управління Полтавської області.

У вересні 2015 року Балонь почав викладати на кафедрі держуправління і права Національного технічного університету імені Юрія Кондратюка в Полтаві. У червні 2016 року він отримав адвокатське свідоцтво. А вже у травні 2017 року став заступником голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва. Балонь залишив посаду після того, як у квітні 2019 року Гордєєва зняли з посади.

Дружині Балоня належить третина рекламного агентства «Медіапівдень». Узимку 2019 року, під час президентської кампанії, член партії УКРОП Віталій Богданов звинуватив це агентство в тому, що воно без дозволу розміщувало в Херсонській області рекламні щити з рекламою Петра Порошенка. Розвитку ця справа не отримала.

  • Президент Володимир Зеленський призначив головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня 11 листопада 2019 року.