Влада Одеси закрила пляж поруч із затонулим танкером Delfi

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Влада Одеси закрила пляж поруч із затонулим танкером Delfi

Олександр Населенко / «Бабель»

Міська рада Одеси закрила частину пляжу «Дельфін» поруч із затонулим танкером Delfi.

Про це повідомляє сайт міської ради.

Таке рішення 25 червня ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

«У звʼязку з триваючим витоком нафтопродуктів з танкера, а також враховуючи інформацію Державної екологічної інспекції в Одеській області про перевищення нормативів гранично допустимої концентрації нафтопродуктів і забруднення води в районі траверсів 10 та 10а пляжу «Дельфін», комісія ухвалила рішення обмежити доступ відпочивальників на пляж в цьому районі узбережжя», — йдеться в повідомленні.

  • 22 листопада сильний шторм зірвав зі стоянки танкер Delfi, після чого він сів на мілину в затоці Одеси. Троє членів екіпажу спочатку відмовлялися покидати судно, але пізніше рятувальники евакуювали їх. Моряків доставили до лікарні, капітан корабля постраждав більше за всіх.
  • Після того як перекинувся танкер, з нього почало витікати пальне. Тоді в Адміністрації морських портів повідомили, що танкер може пролежати в морі ще не один тиждень через юридичні труднощі з переміщенням судна.
  • Пізніше компанія-власник танкера Delfi у листі до генерального прокурора заявила, що підніме і демонтує судно своїм коштом.
  • 22 червня Держекоінспекція повідомила, що біля Одеси, де стався витік палива з танкера Delfi, нормативи гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у воді перевищено у 16,4 раза.