Справа Стерненка: апеляційний суд взяв перерву на тиждень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київський апеляційний суд оголосив перерву на тиждень і продовжить розгляд скаргу активіста Сергія Стерненка на його домашній арешт 3 липня об 11:00.

Судді пояснили рішення великою кількістю матеріалів справи і людей, які хочуть взяти на поруки активіста. Захист не заперечувала проти перерви, але просив призначити наступне засідання раніше, ніж 3 липня. Судді заявили, що раніше засідання не вийде провести через велику кількість справ.

Сьогодні суд заслухав частину поручителів, у тому числі депутата від «Європейської солідарності» Яну Зінкевич. Всього на поруки Стерненка готові взяти кілька десятків осіб, серед яких депутати фракції «Голос».

Адвокати Стерненка і сам активіст стверджують, що запобіжний захід не обґрунтований і просять його скасувати. Прокуратура не підтвердила ризики, що активіст може ховатися чи впливати на свідків.

Прокурор Микола Бовзуляк, якому кілька разів заявляли відвід через упередженість (за словами захисту), сказав лише, що запобіжний захід обґрунтований тяжкістю злочинів, у яких підозрюють Стерненка.