Паводки на заході України: на Прикарпатті постраждало 13 тисяч будинків, у Чернівецькій області збитків на понад 1 млрд гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Чернівецька облдержадміністрація попередньо оцінила збитки від паводків у понад 1 млрд гривень.

Про це заявив голова ОДА Олексій Бойко, пише Укрінформ.

«Підрахунки збитків тривають. Тому що скрізь зійшла вода і ще не встановлені повністю збитки по населенню. Але, за попередніми даними, вже прораховані збитки від повені становлять 1,5 млрд гривень», — сказав він.

За словами Бойка, при підрахунку врахували пошкоджені та зруйновані мости, дамби, дороги місцевого та державного значення. Найбільше постраждали Путильський, Вижницький і Кіманський райони. Бойко додав, що після повного обходу всіх постраждалих територій сума може зрости.

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів в ефірі «Свобода Live» заявив, що в області повінь пошкодила близько 13 тисяч будинків, але йдеться про різні ступені руйнування.

«В деяких випадках вода зайшла просто на подвір’я будинків. В деяких — вода зайшла в приміщення. Є випадки, де вода нанесла значні пошкодження будинкам. В окремих випадках будинки фактично розвалилися», — сказав він, додавши, що евакуації населення не було, але місце для відселення є. За словами Федоріва, в області підтверджені дві смерті.

  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • Кабмін виділив 754 млн гривень з резервного фонду для надання допомоги постраждалому населенню і на відновлення інфраструктури. 82 млн гривень підуть підрозділам МВС для ліквідації наслідків.
  • Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що повені завдали шкоди дорогам на 234 млн гривень.