ВАКС обрав запобіжний захід спільнику голови Кіровоградської ОДА Балоня. Його взяли під варту на 2 місяці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід спільнику голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. Їх обох затримали за вимагання хабаря.

Про це пише «РБК-Україна».

Спільником Балоня виявився керівник патронатної служби голови Кіровоградської ОДА Сергій Шевченко.

«Обрати підозрюваному Шевченко Сергію Сергійовичу 20.01.1995 р.н. запобіжний захід у вигляді утримання під вартою термінов на 60 днів, тобто до 23 серпня. Визначити підозрюваному заставу в розмірі 2500 розмірів прожиткового мінімуму, що становить 5 млн 67 тисяч 500 гривень», — йдеться в рішенні суду.

Таким чином судді частково задовольнили клопотання прокурорів, які просили для Шевченка заставу у розмірі 8 мільйонів гривень.

  • Увечері 25 червня Національне антикорупційне бюро затримало голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня за вимагання хабаря у розмірі 1,8 мільйона гривень. Разом з ним затримали і спільника.
  • За даними НАБУ, чиновники вимагали у керівника одного з обласних осередків державного органу хабар за те, щоб не «створювати йому перешкод» у діяльності. Кошти вони отримували траншами. Перший у розмірі 100 тисяч гривень Балонь зі спільником отримав у червні 2020 року. На отриманні другого — 250 тисяч гривень — їх затримали.