Шмигаль розповів, чи можуть в Україні знову закрити громадський транспорт через коронавірус

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Шмигаль розповів, чи можуть в Україні знову закрити громадський транспорт через коронавірус

Сергій Моргунов / «Бабель»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в уряді не виключають можливості повторного закриття громадського транспорту через зростання випадків зараження коронавірусом.

Про це він розповів в інтерв’ю BBC.

«Є зростання кількості хворих. Стосовно закриття транспорту — це можливо в деяких містах та областях. Не виключено, що в окремих містах або областях доведеться за рішенням місцевих комісій повернутись до закриття транспорту», — пояснив Шмигаль.

Прем’єр підкреслив, що на це рішення впливатимуть конкретні показники: завантаженість лікарень та темпи приросту нових хворих.

Що ж стосується можливого закриття метро у Києві чи інших містах, то Шмигаль повідомив, що це залежить від місцевої влади.

«Ініціатором [закриття громадського транспорту] має стати київський міський голова. Якщо ми бачитимемо, що є загроза розвитку епідемії в гіперболічному масштабі, то даватимемо рекомендації або й запроваджуватимемо карантинні обмеження на державному рівні», — зазначив прем’єр.

  • В Україні через зростання кількості нових хворих на коронавірус дію адаптивного карантину продовжили до 31 липня. Із 22 червня регіони України, де потрібно посилити карантин, визначають за новою методикою.
  • Влада Києва буде вимушена повернутися до суворих карантинних обмежень, якщо кількість хворих на коронавірус зростатиме. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко. Він наголосив, що влада столиці все ближче до такого рішення. Обмеження, зокрема, можуть торкнутися і роботи громадського транспорту.