Суд обрав запобіжний захід голові Кіровоградської ОДА Балоню, якого спіймали на хабарі

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексголові Кіровоградської ОДА Андрію Балоню, якого перед тим спіймали на хабарі.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Суд частково задовольнив клопотання прокурора та детективів та застосував [...] запобіжний захід у вигляді тримання під вартою [на 60 діб] з альтернативою внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень», — пишуть у повідомленні.

Напередодні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід спільнику Балоня, Сергію Шевченку. Його заарештували на 60 діб (2 місяці) з альтернативою застави у розмірі 5 млн 67 тисяч 500 гривень.

  • Увечері 25 червня Національне антикорупційне бюро затримало голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня за вимагання хабаря в розмірі 1,8 мільйона гривень. Разом із ним затримали і спільника.
  • За даними НАБУ, чиновники вимагали у керівника одного з обласних осередків державного органу хабар за те, щоб не «створювати йому перешкод» у діяльності. Кошти вони отримували траншами. Перший у розмірі 100 тисяч гривень Балонь зі спільником отримав у червні 2020 року. Під час отримання другого — 250 тисяч гривень — їх затримали.