США виділять $100 тисяч на ліквідацію наслідків повені в Україні

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
США виділять $100 тисяч на ліквідацію наслідків повені в Україні

National Bank Of Ukraine / Flickr

США виділять $100 тисяч на ліквідацію наслідків повені у західних областях України.

Про це повідомляє пресслужба Посольства США в Україні.

«Американський народ надасть нове фінансування у розмірі 100 тисяч доларів США для підтримки України у боротьбі з цією гуманітарною катастрофою. Ми тісно співпрацюватимемо з урядом України у забезпеченні швидкого та ефективного використання цих коштів», — пишуть у повідомленні.

У західних областях України вже декілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити з берегів, проривати греблі і підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди потерпають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська.

У Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошено «червоний» рівень небезпеки. Президент заявив, що тримає під контролем ситуацію. Він доручив відправити туди гуманітарний вантаж.

Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.

Кабмін виділив 754 млн гривень із резервного фонду на допомогу постраждалому населенню і на відновлення інфраструктури. 82 млн гривень підуть підрозділам МВС для ліквідації наслідків негоди.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що повені завдали шкоди дорогам на 234 млн гривень.