Гурт Rolling Stones пригрозив Трампу судом, якщо той не припинить використовувати їхні пісні у політичних цілях

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Гурт Rolling Stones пригрозив Трампу судом, якщо той не припинить використовувати їхні пісні у політичних цілях

Pixabay

Всесвітньо відомий гурт Rolling Stones пригрозив президенту США Дональду Трампу судом, якщо він не припинить використовувати їхні пісні у своїй передвиборчій кампанії. Музиканти вже працюють з юристами. Невдоволені не лише вони — Трампа вже засудила родина померлого рокера Тома Петті за використання його пісні на мітингу в Талсі.

Про це повідомляє Deadline.

Президент США використав класичну пісню Rolling Stones 1968 року «You Canʼt Always Get What You Want» на тому ж мітингу, де звучала пісня Тома Петті. Трамп використовував цю пісню й під час своєї кампанії в 2016 році. Тоді гурт заявляв, що не схвалює цього, проте судом не погрожував.

Наразі про можливість судового позову заявила організація із захисту інтелектуальних прав музикантів Broadcast Music, Inc.

«Це може бути востаннє, коли президент Дональд Трамп використовує пісні Stones... Rolling Stones вживає подальших кроків, щоб виключити можливість використання своїх пісень під час будь-якої з його майбутніх політичних кампаній», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, хоч Трамп і має ліцензію на відтворення понад 15 млн пісень у своїй кампанії, існує положення, яке дозволяє BMI виключати пісні з ліцензії за відповідної вимоги музикантів.

За весь час на Трампа за використання пісень у політичних цілях скаржилися багато гуртів і виконавців. Зокрема, рок-гурт Queen засудив використання своєї пісні «We Are the Champions» на зібранні Республіканської партії в 2016 році.

Також на Трампа скаржилася співачка Ріанна за використання пісні «Don’t Stop the Music» на мітингу в підтримку президента в 2018 році. Нещодавно своє невдоволення висловили учасники гурту Panic! at the Disco, оскільки Трамп використав їхню пісню «High Hopes».