Принстонський університет вирішив прибрати імʼя президента США Вільсона з однієї зі своїх будівель

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Принстонський університет вирішив прибрати імʼя президента США Вільсона з однієї зі своїх будівель

Yakinodi / Flickr

Принстонський університет на фоні антирасистських протестів вирішив змінити імʼя однієї зі своїх будівель, названої на честь президента Вудро Вільсона.

Про це пише BBC.

Президент Принстона Крістофер Ейсґубер заявив, що «расизм Вільсона був значним навіть за мірками того часу». Він додав, що опікунська рада закладу дійшла висновку, що «расистські погляди та політика Вільсона роблять його імʼя неприйнятним для назви будівель університету». Імʼя президента втратить також гуртожиток вишу.

Будівлю перейменують у Принстонську школу міжнародних відносин. Через схожі причини на початку червня університет Монмута в Нью-Джерсі також прибрав імʼя Вудро Вільсона з однієї зі своїх будівель.

У чому звинувачують Вільсона?

Свого часу 28-й президент США очолював Принстонський університет. У 1919 році він став лауреатом Нобелівської премії миру за миротворчі зусилля в Першій світовій війні, був одним із ініціаторів створення Ліги Націй.

Попри це, Вільсона звинувачують у расизмі. Зокрема, йому закидають підтримку сегрегації і запровадження її у кількох федеральних відомствах. Також Вільсона звинувачують у виключенні чорношкірих студентів з Принстона, а також у схвальних відгуках про Ку-клукс-клан.