Премʼєр-міністр Франції Філіпп перемагає на виборах мера Гавру. Він уже очолював це місто

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Премʼєр-міністр Франції Філіпп перемагає на виборах мера Гавру. Він уже очолював це місто

Twitter / Edouard Philippe

У Франції 28 червня відбувся другий тур місцевих виборів. За попередніми результатами, премʼєр-міністр Франції Едуард Філіпп перемагає на виборах мера портового міста Гавр на півночі країни, очільником якого він був раніше.

Про це повідомляє DW.

За попередніми даними, прем’єр Едуар Філіпп отримав 59% голосів, обігнавши кандидата від комуністів Жана-Поля Лекока. «Результати в Гаврі є очевидними», — сказав Філіпп у виступі.

Раніше він заявляв, що залишиться на посаді премʼєр-міністра до того часу, поки Макрон буде задоволений його роботою, і не займатиме посаду мера відразу. Він також висловлювався проти суміщення посад, тому йому, ймовірно, доведеться відмовитися від посади премʼєр-міністра Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон вже привітав Філіппа з «прекрасною перемогою» на місцевих виборах.

Макрон занепокоєний історично низькою явкою на місцевих виборах. У другому турі взяли участь лише 40% виборців, у першому їх було лише трохи більше — 44%. Політична сила Макрона «Республіка на марші» зазнала невдачі у багатьох великих містах, за винятком перемоги Філіппа.

Натомість партія «Європа Екологія Зелені» здобула перемогу в багатьох містах, як от Марсель, Бордо, Ліон, Страсбург, Безансон, пише Le Figaro.

У Парижі перемогу здобуває мер столиці — представниця соціалістичної партії Анн Ідальго.

Перший тур місцевих виборів у Франції відбувся ще 15 березня, однак другий тур довелося перенести через пандемію коронавірусу.