Опитування КМІС: 45% українців не схвалюють дії Зеленського. У травні їх було менше — 37%

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування КМІС: 45% українців не схвалюють дії Зеленського. У травні їх було менше — 37%

Соколовська Інна / УНІАН

Дії та заяви президента Володимира Зеленського схвалюють 38% опитаних українців (у травні їх було 47%), тоді як не схвалюють — 45% (у травні було 37%). Це вперше з часів президентства Зеленського його дії не схвалюють більше опитаних, ніж схвалюють.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного з 20 по 23 червня.

КМІС

В той же час, дії Кабінету міністрів не схвалюють ще більше опитаних — 59%. Схвалюють — 23% опитаних. Порівняно з травнем баланс оцінок дій уряду майже не змінився.

КМІС

Щодо дій Верховної Ради, то їх схвалюють 21% українців, а не схвалюють — 62%.

КМІС

КМІС проводив опитування методом CATI (телефонні інтервʼю з використанням компʼютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. У ході опитування проведено 2 000 інтервʼю. Дані цього дослідження порівнюються з результатами попередніх опитувань КМІС.

  • За даними попереднього опитування КМІС, проведеного у квітні-травні, якби наразі в Україні проходили вибори президента, то за Зеленського проголосували б 40,9% тих, хто визначився з кандидатом.
  • На початку квітня КМІС публікував рейтинг ставлення населення до президента Зеленського. Дані показали, що позитивно ставляться до президента 44% — у березні таких українців було 46%.