Ізраїль надіслав гуманітарну допомогу до постраждалих від повеней регіонів України

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Ізраїль передав для постраждалих від повеней регіонів України 25 тисяч 1,5-літрових пляшок питної води.

Про це пише посольство Ізраїлю в Україні на своїй сторінці у Facebook.

«25 тисяч 1,5-літрових пляшок питної води були передані Міністерству розвитку громад та територій України дипломатами посольства Ізраїлю в Україні. Ці пляшки води будуть доправлені до Івано-Франківська та Чернівців, щоб усунути нестачу чистої питної води», — йдеться у повідомленні.

Також до відправлення готується і другий вантаж. Туди увійдуть намети та спальні мішки для жителів постраждалих регіонів.

  • Італія передала Україні спецтехніку та спорядження для рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій, щоб швидше і ефективніше ліквідовувати наслідки повеней на заході країни.
  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби та підтопили населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.
  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.