Олександр Турчинов очолить штаб «Європейської Солідарності»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Олександр Турчинов очолить штаб «Європейської Солідарності»

Палінчак Михайло / УНІАН

Колишній секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що прийняв пропозицію очолити штаб, який створює політична сила «Європейська Солідарність».

Про це він повідомив у своєму Facebook.

«Мене не цікавить депутатський мандат чи державні посади, але щоб допомогти об’єднавчому процесу та підготувати якісні кадри ефективних управлінців, я прийняв пропозицію очолити штаб, який створює провідна українська опозиційна політична сила «Європейська Солідарність», — написав Турчинов.

  • 17 травня 2019 року секретар РНБО Олександр Турчинов подав у відставку. Згідно з текстом заяви, «враховуючи продовження збройної агресії Російської Федерації проти України», Турчинов готовий «безпосередньо на військовій службі у будь-якому військовому підрозділі або військовому формуванні й надалі захищати Україну».
  • Олександр Турчинов перебував на посаді Секретаря РНБО України з січня 2015 по травень 2019 року. До цього, Олександр Турчинов був один із лідерів партії «Народний фронт» і займав посаду керівника Центрального штабу.