Сергій Євтушок прийняв присягу нардепа. У Раді він замінив Бєлькову

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Сергій Євтушок прийняв присягу нардепа. У Раді він замінив Бєлькову

Facebook / Сергій Євтушок

Сергій Євтушок приніс присягу народного депутата України. Він зайшов у Раду від політичної сили «Батьківщина» замість Ольги Бєлькової.

«Присягаю на вірність Україні. Зобовʼязуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про добробут Вітчизни і благо українського народу. Присягаю додержуватись Конституції України і законів», — сказав парламентар під час засідання Верховної Ради 30 червня.

Раніше Центральна виборча комісія визнала обраним та зареєструвала народного депутата Сергія Євтушка в ході чергового засідання 25 червня.

Що відомо про нового нардепа?

Сергій Євтушок проживає у Сарнах Рівненської області. Йому 47 років. Він є членом політичної сили «Батьківщина», на позачергових виборах до парламенту у 2019 році йшов у списку партії під номером 25. До цього Євтушок обирався нардепом від «Батьківщини» у Верховну Раду 8-го скликання і займав посаду члена Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

До політичної кар’єри обіймав керівні посади у комерційних підприємствах.

  • 18 червня Верховна Рада підтримала дострокове припинення повноважень Бєлькової.
  • На виборах до Ради у 2019 році Бєлькова балотувалася за списком партії «Батьківщина» під номером 17. У Раді була головою підкомітету з питань банківської діяльності, монетарної стабільності, взаємодії з Національним банком комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.
  • Пізніше стало відомо, що Бєлькова стала керівником напряму з міжнародної діяльності та роботи з державними органами в державній компанії «Оператор ГТС України».