Рада почала розгляд законопроєкту про легалізацію азартних ігор. Нардепи подали 3 500 поправок

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Рада почала розгляд законопроєкту про легалізацію азартних ігор. Нардепи подали 3 500 поправок

Free-Photos / Pixabay

Верховна Рада розпочала розгляд законопроєкту про легалізацію в Україні грального бізнесу. До документи подали близько 3 500 поправок.

Про це йдеться на сайті Ради.

Законопроєкт розглядають у другому читанні. Через таку кількість поправок розгляд документу може затягнутися на кілька днів.

Водночас Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) бачить корупційні ризики в законопроєкті (у редакції до другого читання) про легалізацію грального бізнесу. У висновку зазначено, що проєкт закону має велику кількість корупційних норм, які можуть призвести до появи тіньового ринку грального бізнесу, а також створити корупційні схеми при отриманні дозвільних документів.

  • Президент Володимир Зеленський у серпні 2019 року заявив, що хоче частково легалізувати в Україні азартні ігри. За його словами, це буде корисно для розвитку туристичного бізнесу.
  • За даними соцопитування, 56% опитаних повністю не підтримують легалізацію грального бізнесу в Україні, лише 18% підтримують. Вже у грудні Кабмін заборонив гральний бізнес, замаскований під лотереї.