Центр Разумкова: Українці найбільше не довіряють Тимошенко та Авакову

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Центр Разумкова: Українці найбільше не довіряють Тимошенко та Авакову

Гонтар Володимир / УНІАН

Серед політиків та громадських діячів українці найбільше не довіряють лідерці ВО «Батьківщини» Юлії Тимошенко та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Також високий рівень недовіри до пʼятого президента Петра Порошенка та колишнього народного депутата Святослава Вакарчука.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної служби Центр Разумкова, проведеного з 17 по 24 червня.

Центр Разумкова

Усім політикам, чиї прізвища були представлені в опитувальнику, респонденти висловлюють недовіру частіше, ніж довіру.

Президент Володимир Зеленський продовжує залишатися політиком з найбільш високим рівнем довіри (йому довіряють 41% опитаних), однак частка тих, хто йому не довіряє, становить 51%.

Дещо нижчим є рівень довіри до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова (йому довіряють 32% опитаних, не довіряють 48%). Довіра до інших представників влади є значно нижчою. Арсену Авакову довіряють 13%, не довіряють — 77%, премєр-міністру Денису Шмигалю — відповідно 12% і 61%, генпрокурору Ірині Венедиктовій — відповідно 8% і 49,5%, керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку — відповідно 7% і 50,5%.

Низькою також є довіра і до опозиційних політиків. Юрію Бойку довіряють 22% респондентів, не довіряють — 67%, Святославу Вакарчуку — відповідно 18% і 70%, Петру Порошенку — відповідно 17% і 77%, Юлії Тимошенко — відповідно 14% і 79%.

Дослідження проводили методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.