Ватикан канонізує 15-річного підлітка. Його оголосять покровителем інтернету

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Ватикан канонізує 15-річного підлітка. Його оголосять покровителем інтернету

Catholic News Agency

Католицька церква планує канонізувати та проголосити покровителем інтернету 15-річного хлопця Карло Акутіса. Він помер 2006 року від лейкемії.

Про це пише NBC News.

Процес беатифікації Карло має відбутися в італійському місті Ассізі у жовтні цього року. Саме там і похований хлопець.

Для беатифікації необхідні два дива, які приписують людині. Нещодавно зцілення від рідкісної хвороби бразильського хлопчика, який молився Карлу, приписали Акутісу. Після того як це диво схвалить спеціальна рада, Акутіс стане покровителем інтернету.

Хто такий Карло Акутіс

Карло Акутіс народився в Лондоні у 1991 році. Його батьки виїхали з Італії в пошуках роботи. Через 10 років вони повернулися до Мілану.

У 12 років Акутіс став активним вірянином — він почав практику щоденної участі в Євхаристії та щотижня сповідався. Хлопець навчився створювати сайти і програми та був автором різних сайтів про католицьких святих і євхаристійні дива.

У 2006 році в Акутіса діагностували лейкемію. Хвороба мала дуже гострий перебіг і за два місяці, у 15 років, він помер.

Процес канонізації хлопця розпочався ще у 2013 році. Улітку 2018-го Папа Франциск видав декрет про героїчність його чеснот, що стало першим етапом до визнання хлопця святим.

  • Пандемія коронавірусу завдала удару по фінансовому положенню Ватикану і змусила його звернутися до резервних фондів і вдатися до найсильнішої економії за весь час існування цієї теократичної держави. При цьому Папа Римський заборонив звільняти посадовців, а ватиканські холдинги з нерухомості знизили в усій Італії оренду для бізнесу, який зазнав втрат через спалах інфекції.
  • Глава католицької церкви Папа Франциск на конференції «Суспільне благо в цифровий вік» у Ватикані звернувся до власників IT-компаній із застереженням про аморальні наслідки технічного прогресу, які можуть призвести до соціального занепаду.