Бойовики «ДНР» втретє затримали українця Григорія Сінченка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Бойовики «ДНР» втретє затримали українця Григорія Сінченка

Geovien So / Pacific Press / LightRocket via Getty Images

Бойовики «ДНР» втретє затримали Григорія Сінченка — 21 травня він втік із катівні терористів. Про це повідомила його мати Тетяна Гулевська, пише Укрінформ.

«Мені написав адвокат, що Гришу спіймали в понеділок, 29 червня, через місяць і тиждень після втечі. Під час полону його дуже катували. На фото, яке показували по місцевому телебаченню спецслужби, на обличчі Григорія видно сліди опіків. Я можу тільки уявити, що його очікує тепер. Адже представники «МВД», які приїжджали до моєї мами, яка живе в Донецьку, попереджали, що волі Григорію не бачити, як і життя», — сказала матір.

За її словами, понад тиждень тому спецслужби «ДНР» заарештували її доньку, вибивали від неї свідчення, де може переховуватися брат, але відпустили після затримання Григорія.

  • 25-річного Григорія Сінченка заарештували в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підривах вишки мобільного оператора «Фенікс». У грудні 2017 року Сінченко разом з 74 бранцями, яких тоді обміняли, повернувся в Україну.
  • У «ДНР» за партизанську діяльність Сінченка, який має третю групу інвалідності, піддавали пекельним тортурам. За словами його матері, Григорія катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили, били так, що розірвалася легеня.
  • У жовтні 2019 року Сінченка знову затримали «спецслужби ДНР».
  • 21 травня 2020 року він втік із застінків підвалу так званої «ДНР», де його піддавали тортурам.