Центр Разумкова: За Зеленського на виборах готові проголосувати 35%, його найближчий конкурент — Бойко

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Центр Разумкова: За Зеленського на виборах готові проголосувати 35%, його найближчий конкурент — Бойко

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори і у другий тур знову вийшли б Володимир Зеленський та Петро Порошенко, то кандидатуру Зеленського підтримали б 70% тих, хто візьме участь у виборах і визначився. За Порошенка таким чином проголосували б 30% українців.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної служби Центр Разумкова, проведеного з 17 по 24 червня.

Центр Разумкова

За даними дослідження, у першому турі найбільше голосів також отримав би Зеленський (25% серед усіх респондентів, або 35% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). При цьому, на друге місце вийшов б лідер партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрій Бойко – з відповідно 15% і 20%. Петро Порошенко був би на третьому місці з відповідно 11% і 16%.

За Юлію Тимошенко проголосували б відповідно 6% і 8%, за Ігоря Смешка — відповідно 3% і 4%, за Анатолія Гриценка — відповідно 2% і 3%, за Руслана Кошулинського — відповідно 1% і 2%, за Олександра Вілкула — відповідно 1% і 2%, за Олега Ляшка — відповідно 1% і 1%.

Центр Разумкова

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної, найбільшу підтримку виборців отримала б партія «Слуга народу» (за неї готові віддати свій голос 20,5% серед усіх респондентів, або 30% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме).

За «Опозиційну платформу — За життя» готові віддати свій голос відповідно 14% і 22%, за «Європейську солідарність» — відповідно 10% і 16%, за ВО «Батьківщина» — відповідно 6% і 8,5%, за «Громадянську позицію» — відповідно 2% і 3%, за партію «Сила і честь» — відповідно 3% і 3%. Решта партій набрали б 2% і менше голосів.

Центр Разумкова

Дослідження проводили методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.