Нардепка Третьякова заявила, що термін про «якість дітей» запозичила у нобелівського лауреата та пожалілася на своїх «ворогів»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардепка Третьякова заявила, що термін про «якість дітей» запозичила у нобелівського лауреата та пожалілася на своїх «ворогів»

УНІАН

Голова комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту ветеранів Галина Третьякова («Слуга народу») заявила, що проти неї ведеться «проплачена кампанія». Вона наголосила, що термін «якість дітей» не її, а нобелівського лауреата.

Про це вона сказала під час виступу на засіданні парламенту.

«Термін «якість дітей» — не мій. Те, що я його використала в публічній площині, я вибачаюсь перед всіма українцями. І тими, хто сприйняв так, що я якимось чином хочу не захищати українців. Термін не мій, його згадував Гері Беккер — нобелівський лауреат. Усі діти — божий дар», — сказала Третьякова.

Вона заявила, що соціальна політика має бути направлена «від багатих до бідних». «Йдеться не про злидні, не про бідність, чим ви маніпулюєте. Йдеться про те, що соціальна політика повинна бути направлена не від бідних до бідних, а від багатих до бідних. І те, що ви робите, це негідна поведінка. Жоден інформаційний кілер не переконає мене в зворотньому», — наголосила вона.

Третьякова каже, що проти неї ведуть «проплачену кампанію» ті, які «прагнуть зберегти джерела збагачення» і чиїм інтересам вона та її команда нібито «наступила на хвіст».

«У мене є вороги, і маємо розуміти, що це не тільки мої вороги. Це люди, які прагнуть за будь-яку ціну зберегти джерела свого особистого збагачення за рахунок іншого українця. Вони хочуть, щоб система соціального захисту залишалася такою, як і всі ці 30 років Незалежності», — наголосила Третьякова.

  • Нардеп Галина Третьякова під час виступу на вебінарі, який організувала Київська школа економіки, навела приклади «стерилізації осіб», які бажають отримувати соціальну допомогу, і «стерилізації жінок», у яких немає вищої освіти, та стверджувала, що найкращим офіційним курсом у галузі соціальної політики є ненадання жінкам соціальної допомоги, якщо їхні діти (за її термінологією) будуть «дуже низької якості».
  • Згодом Третьякова заявила, що невдало підібрала слова, коли говорила про «дітей низької якості».
  • У Раді Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків назвали позицію нардепа «антисоціальною та антигуманною».