Скандал з українською деревиною: IKEA почала перевірку ланцюгу постачальників

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Найбільший у світі рітейлер меблів шведська компанія IKEA почала аудит свого ланцюга поставок деревини. Про це повідомили у пресслужбі компанії, передає Інтерфакс.

«IKEA вітає звіти організацій і дуже серйозно ставиться до будь-яких звинувачень про участь наших постачальників в незаконній лісозаготівлі. Ми вже почали розслідування на основі нового звіту, опублікованого Earthsight», — йдеться у заяві.

Згідно з повідомленням, у 2018-2019 роках IKEA провела незалежні аудити на основі дослідження Earthsight 2018 року. У компанії підкреслили, що результати цих перевірок не підтвердили використання незаконно заготовленої деревини в ланцюзі постачань IKEА.

  • За даними екологічного проєкту Earthsight, шведський меблевий гігант IKEA продає букові стільці з деревини, яку незаконно вирубали в українських Карпатах. Меблі з карпатської деревини продаються в усьому світі, зокрема в Західній Європі та США.
  • У компанії IKEA пообіцяли перевірити постачальників деревини з України після звинувачення у використанні нелегально видобутого лісу для своїх продуктів.
  • У Державному агентстві лісових ресурсів пообіцяли провести ретельну перевірку фактів, які викладені у розслідуванні Earthsight про використання компанією IKEA незаконної української деревини. Але в якості та достовірності дослідження там дуже сильно сумніваються.