Reddit видалив розділ, у якому спілкуються прихильники Дональда Трампа. Це пояснили поширенням мови ненависті

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Reddit видалив розділ, у якому спілкуються прихильники Дональда Трампа. Це пояснили поширенням мови ненависті

NASA / Flickr

Сайт Reddit, на якому публікують та обговорюють новини, видалив розділ r/The_Donald — форум, який протягом довгого часу слугував популярною інтернет-базою фанатів президента США. Ця подія стала черговою атакою на передвиборчі старання Дональда Трампа у мережі після скандалу з публікацією расистського гасла у Twitter.

Про це повідомляє Reuters.

Своє рішення у Reddit пояснили «порушенням правил щодо мови ненависті». Виконавчий директор компанії Стів Хаффман заявив, що згідно з новими стандартами форуми та акаунти користувачів, які поширюють ненависть, будуть видалені. Наразі Reddit вже видалив 2 тис. форумів, більшість з яких була неактивною.

Раніше сайт уже заморожував активність президентського форуму після поширення у ньому погроз насильства. На початку політичної діяльності Трампа в 2016 році r/The_Donald збирав сотні тисяч відвідувачів, проте останнім часом на ньому були активними близько 8 тис. користувачів на день.

У передвиборчому штабі Трампа заявили у відповідь на дії Reddit, що прихильникам краще скористатися додатком його передвиборчої кампанії, де про все можна дізнатися «напряму від президента».

Reddit також додав до свого списку заборонених форумів лівий r/ChapoTrapHouse із більш ніж 40 тис. активних користувачів на добу. За даними керівництва сайту, там також публікували заборонений контент.

Цього місяця інші сайти також провели масштабну чистку. Стрімінгова платформа Amazon призупинила офіційний канал Трампа через мову ненависті, а YouTube видалила акаунти шістьох провідних білих націоналістів. Зі свого боку в Snapchat відмовилися показувати канал Трампа в рекомендаціях.