Київ готовий відкласти запровадження єдиного електронного квитка до 1 січня. Причина — у пільговиках

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Влада Києва готова відтермінувати запровадження єдиного електронного квитка на проїзд у громадському транспорті до 1 січня 2021 року — поки уряд не розробить зміни до законодавства щодо надання пільг на проїзд пільговикам з інших регіонів.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Право на безоплатний проїзд для пільгових категорій регламентуєть вісім законів, які стосуються ветеранів військової служби, військовослужбовців, дітей війни, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій пільговиків. Кількість киян, які мають право на пільговий проїзд згідно із законодавством України, становить близько 240 тисяч осіб. Також право безкоштовного проїзду надано і пенсіонерам, а це 480 тисяч мешканців Києва.

Після введення електронного квитка пільговикам з інших регіонів доведеться сплачувати власні кошти за проїзд, тому що столичний бюджет цих витрат покрити не може. Тому держава повинна врегулювати це питання на законодавчому рівні.

«На кількох нарадах за участі прем’єра, урядовців і керівництва столиці була досягнута домовленість, що уряд розробить відповідні зміни до законодавства України. А столиця врахує рекомендації урядовців і відтермінує запровадження електронного квитка, поки не буде вирішене питання компенсацій пільговикам», — наголосила Хонда.