Facebook показала прототип окулярів віртуальної реальності власної розробки

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Facebook показала прототип окулярів віртуальної реальності власної розробки

Дослідження Facebook

Компанія Facebook представила свою власну розробку VR-окулярів — гарнітуру з дисплеєм завтовшки 8,9 мм (це середня товщина смартфону).

Про нову розробку пише Mashable.

Дослідники з Facebook Reality Labs Ендрю Маймон і Джунрен Ван запропонували дизайн гарнітури з технологічним рішенням, яке робить окуляри віртуальної реальності не такими громіздкими, як існуючі моделі. Дослідники уточнюють, що великий розмір окулярів обумовлений зігнутою товстою лінзою, яка розташована всередині пристрою і змінює кут світла дисплею до того, як він досягне очей.

В окулярах, які розробили фахівці Facebook, цю лінзу замінили голографічною оптикою, що виглядає як прозора наліпка, але праццює так само, як обʼєктив. Це робить девайс меншим, легшиме і компактнішим.

«Ми розраховуємо, що легка і зручна форма забезпечать розширені сеанси віртуальної реальності та нові варіанти використання, зокрема спиятимуть підвищенню продуктивності праці», — пишуть у повідомленні.

Проте розробники уточнюють, що у VR-гарнітури від Facebook багато проблем, які необхідно вирішити, тому її появи на ринку доведеться чекати кілька років.