Депутати Європарламенту від Франції поїхали до анексованого Криму. МЗС України вимагає реакції

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство закордонних справ вимагає від Франції реакції щодо візиту французьких європарламентарів до анексованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба МЗС, яка розповідає про зустріч першої заступниці голови МЗС Еміне Джапарової з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном.

«Еміне Джапарова звернулася з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму (30 червня — 2 липня)», — йдеться у повідомленні.

У відповідь французький посол зазначив, що Франція на офіційному рівні підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він також підкреслив, що передасть звернення українського МЗС французькому зовнішньополітичному відомству.

  • Україна вважає тимчасову окупацію Росією Кримського півострова незаконною і не проситиме у РФ за неї компенсацію. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
  • Міністерства закордонних справ України, Естонії, Грузії, Латвії, Литви та Польщі 18 травня зробили спільну заяву, в якій засудили репресії проти кримськотатарського народу в анексованому Криму.