«Складно було навчатися». В Україні через карантин планують знизити поріг ЗНО

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Складно було навчатися». В Україні через карантин планують знизити поріг ЗНО

Alexis Brown / Unsplash

В Україні через карантин планують знизити поріг складання ЗНО — рішення приймуть до того, як учасники отримають результати. Про це повідомила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, передає РБК-Україна.

«Поріг зазвичай встановлюється через три тижні після проведення тестувань. Ми будемо наполягати на тому, щоб поріг був нижчим, ніж минулого року, нижче 21 балу», — сказала вона.

За її словами, у 2020 році поріг для складання ЗНО вже зменшили для пробного тестування. Так, минулого року він становив 21 бал, а цього року на пробному — 19 балів.

«Якщо минулого року учасник, який набрав 19 балів, не міг подавати документи на вступ, то цього року зможе, якщо встановимо такий поріг. Це саме через карантин. Адже було складно навчатися. Ми це усвідомлюємо», — пояснила Вакуленко.

  • Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні відбувається з 25 червня до 17 липня.
  • 15 і 17 червня мало відбутися пробне тестування, але його скасували через загрозу коронавірусу. Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив рішення уряду про повернення коштів учасникам пробного ЗНО — з Фонду боротьби з коронавірусом.
  • 22 червня президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення випускників шкіл від обовʼязкової державної підсумкової атестації (ДПА).