«Укрзалізниця» через коронакризу переводить частину працівників на чотириденний робочий тиждень, а топменеджерам урізає зарплати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Videvo

З 1 липня компанія «Укрзалізниця» переводить на чотириденний робочий тиждень співробітників апаратів управлінь центрального офісу, регіональних філій та інженерно-технічних працівників. Рішення вимушене і про нього працівників попереджували ще у квітні.

Про це заявив в. о. голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик, повідомляє пресслужба компанії.

Строк дії рішення про чотириденний робочий тиждень компанія розгляне вже наприкінці серпня. «Усе залежатиме від відновлення економіки України й обсягів вантажних залізничних перевезень», — наголосив Юрик.

Зміни не торкнуться робітників, які працюють за змінним графіком, зайнятих на роботах з реконструкції та капітального ремонту колій, стрілочних переводів, штучних споруд, з ремонту, обслуговування та налагодження основного технологічного устаткування, з безпосереднього перевезення вантажів і пасажирів та їх обслуговування.

Юрик зазначив, що в «Укрзалізниці» впроваджують низку антикризових заходів для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

У компанії також вирішили скоротити зарплати всіх топменеджерів центрального апарату — до 25%. На час карантину зарплати членів правління компанії не перевищуватимуть 10 мінімальних зарплат [47 230 грн].