Суд виправдав трьох нападників на Найєма у центрі Києва в 2018 році

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шевченківський райсуд Києва виправдав трьох із чотирьох нападників на тоді ще нардепа Мустафу Найєма у квітні 2018 року в районі Бессарабської площі в центрі столиці.

Про це повідомив сам Найєм і його брат, адвокат Масі Найєм.

Суд визнав невинуватими Умолта Темербулатова, Ахмеда і Магомеда-Саліха Саїтова, які звинувачувалися у груповому хуліганстві. Суд прийшов до висновку, що в їхніх діях не було складу злочину.

Масі Найєм заявив, що на етапі досудового розслідування було допущено низку помилок, що негативно позначилося на судовому розгляді. Захист оскаржить рішення в апеляційному суді.

Справа стосовно четвертого нападника Магомеда-Аміна Саїтова розглядається окремо.

  • Напад на Найєма відбувся у квітні 2018 року на проїжджій частині в центрі Києва. Інцидент стався у результаті словесної перепалки — між Найємом і трьома чоловіками завʼязався конфлікт, після чого на місце приїхав Магомед-Амін Саїтов. Він наніс кілька ударів нардепу і той потрапив до відділення швидкої допомоги.
  • Саїтов через дві години полетів до Баку, після чого був оголошений у розшук. У вересні він повернувся в Україну і був затриманий. Суд відпустив його під домашній арешт.