З 1 липня почнуть повертати кошти за пробне ЗНО. У Міністерстві розповіли, що робити без карти ПриватБанку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
З 1 липня почнуть повертати кошти за пробне ЗНО. У Міністерстві розповіли, що робити без карти ПриватБанку

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

З середи, 1 липня, Міністерство освіти спільно з ПриватБанком розпочинають повертати учасникам кошті за пробне ЗНО. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Кошти будуть повертати саме тій особі, яка була зареєстрована для участі у пробному ЗНО. «Ні мамі, ні батькові, а саме тим учасникам та учасницям, які були зареєстровані на тестування», — йдеться у повідомленні.

Аби отримати кошти через ПриватБанк, необхідно мати будь-яку картку цього банку, яка оформлена саме на учасника пробного ЗНО. Фінансовий телефон у ПриватБанку повинен збігатися з телефоном, вказаним під час реєстрації на пробне ЗНО як основний.

Учасники отримають SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів на картку.

Якщо немає карти ПриватБанку — необхідно звернутися до будь-якого відділення ПриватБанку та оформити картку безкоштовно за 15 хвилин. Із собою потрібно мати паспорт або електронну ID-картку. Її оформити треба якомога швидше — програма повернення коштів діятиме до 1 грудня 2020 року.

Що робити, якщо при реєстрації на пробне ЗНО вказано не свій телефон, а одного з батьків? Або якщо за цей час свій номер телефону змінився? У Міністерстві радять зайти у сервіс визначення результатів на сайті УЦОЯО та змінити основний номер телефону на той, що прив’язаний до картки.

Нагадаємо, через карантин учасники пробного ЗНО пройшли його вдома. 15 червня відбулось тестування з української мови та літератури, 17 червня — з усіх інших предметів.

  • Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні відбувається з 25 червня до 17 липня.
  • 22 червня президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення випускників шкіл від обовʼязкової державної підсумкової атестації (ДПА).