Євросоюз заборонив польоти Pakistan Airlines. Авіакомпанія перевіряє ліцензії 150 пілотів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Європейський Союз на пів року заборонив польоти Pakistan International Airlines після того, як стало відомо, що третина пілотів авіакомпанії могли недобросовісним шляхом отримати свої ліцензії.

Про це пише Associated Press.

Таке рішення ухвалило агентство з безпеки польотів Європейського Союзу. Представник компанії Абдулла Хафіз заявив, що авіакомпанія сподівалася відновити свої рейси в Осло, Копенгаген, Париж, Барселону і Мілан протягом наступних двох місяців.

Про що йдеться?

22 травня в Пакистані розбився пасажирський літак авіакомпанії Pakistan International Airlines. Тоді на борту перебували 91 пасажир і 8 членів екіпажу. Лайнер виконував внутрішній рейс з Лахору до Карачі. Літак розбився в густонаселеному районі біля аеропорту Карачі за хвилину до приземлення. У катастрофі вижили дві людини, їх госпіталізували з опіками та переломами.

Пізніше стало відомо, що Pakistan International Airlines відсторонив від польотів 150 пілотів через сумніви в достовірності їхніх льотних ліцензій. Спеціальна комісія перевірить їхні ліцензії на відповідність міжнародним і внутрішнім стандартам. Якщо недостовірність ліцензій підтвердиться — пілотів звільнять.

Перевірку документів у співробітників авіаперевізника почали після того, як в їхній справжності засумнівався міністр авіації Пакистану. Розслідування встановило, що пілоти не були зосереджені під час польоту і обговорювали пандемію коронавірусу. Міністр цивільної авіації країни Гулам Сарвар Хан підкреслив, що пілот проігнорував інструкції авіадиспетчерів, а ті не повідомили екіпажу під час другої спроби посадити літак, що двигуни сильно пошкоджені.