Повені на заході України: Чернівці оцінили збитки у 21 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міська комісія Чернівців з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) оцінила збитки від повеней у 20 835 767 тисяч гривень.

Про це повідомляє Чернівецька міськрада.

Унаслідок підйому рівня води в річках Прут і Потіт затопленими опинилися будинки на шести вулицях, територія Калинівського ринку, паркінг ринку «Добробут». Розмита частина доріг і частково замулені пʼять річок. Пошкоджені водопропускні, зливові та каналізаційні мережі. Пошкоджена водопровідна насосна станція «Біла», яка забезпечує роботу Прутського водозабору, і очисні споруди «Чернівціводоканал» у селі Магала.

Мер міста звернувся через голову облдержадміністрації до Кабміну з проханням виділити гроші з бюджету. Напередодні заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко заявив, що області завдано збитків на 1,50 млрд гривень.

  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали греблі та попідтоплювали населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.
  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.