У Швеції створили комісію, яка буде розслідувати ефективність державних заходів проти коронавірусу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Швеції створили комісію, яка буде розслідувати ефективність державних заходів проти коронавірусу

Getty Images / Bloomberg / Contributor

Уряд Швеції створив комісію, яка буде розслідувати дії влади щодо стримування поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Комісія оцінить кроки, зроблені урядом і місцевою владою для обмеження поширення коронавірусу і порівняє їх з тим, що було зроблено в інших країнах. Повний звіт комісія представить у лютому 2022 року.

На захист нинішньої стратегії, головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл, сказав, що привчання людей до дотримання правил соціального дистанціювання, а не жорсткий карантин — це єдиний реалістичний спосіб впоратися з пандемією в довгостроковій перспективі. Тегнелл також стурбований тим, що строгий карантин може лише тимчасово стримати вірус, однак не завадить його поверненню.

На відміну від багатьох європейських країн, влада Швеції обрала лояльну стратегію боротьби з COVID-19 і не вводила жорсткий карантин. За даними Університету Джонса Хопкінса, це призвело до підвищеного рівня смертності в країні.

  • 3 червня головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл вперше визнав помилкою запропонований ним підхід у боротьбі з коронавірусом, який передбачав відмову від карантину.
  • У шведському місті Лунд влада вирішила розкидати тонну курячого посліду в головному парку, щоб перешкодити місцевим жителям зібратися там на масові гуляння в Вальпургієву ніч.