ДБР: Порошенко відмовився свідчити у справі про призначення Семочка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ДБР: Порошенко відмовився свідчити у справі про призначення Семочка

Simon Dawson / Bloomberg via Getty Images

Пʼятий президент Петро Порошенко відмовився давати свідчення як підозрюваний у провадженні, яке стосується призначення Сергія Семочка першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

За словами начальника відділу Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Вадима Приймачка, Порошенко відмовився давати свідчення по суті предʼявленої підозри, також йому вручали повістки на допит на інші дати, але він у присутності понятих відмовився отримувати ці повістки.

Водночас Порошенку повідомили про необхідність прибути до слідчого. «Захиснику підозрюваного вручили копію клопотання про продовження терміну досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні», — додав Приймачок.

Начальник слідчого відділу ДБР уточнив, що клопотання щодо продовження термінів розслідування до шести місяців Печерський районний суд розгляне окремо від клопотання про обрання запобіжного заходу.

  • Петро Порошенко заявив, що наразі проти нього розслідують 24 кримінальні провадження і за ними нібито стоїть Офіс президента.
  • 10 червня ДБР заявило, що Порошенку повідомили про підозру у справі про призначення Семочка. Але адвокати заперечували вручення підозри — через «процесуальні порушення».
  • Адвокат Порошенка Ігор Головань стверджує, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова оформила «заднім числом» постанову, якою нібито доручила іншому прокурору вручити підозру Порошенку.
  • Напередодні Венедіктова заявила, що два провадження щодо Порошенка — про призначення членів Вищої ради правосуддя та призначення Семочка — обʼєднали в одне.