Порошенко у суді: Поверніть назад до прокуратури цей треш

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Порошенко у суді: Поверніть назад до прокуратури цей треш

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Пʼятий президент Петро Порошенко у Печерському суді попросив повернути його справу назад в Офіс генерального прокурора як «юридичний треш». Про це він заявив під час обрання запобіжного заходу, передає Інтерфакс.

«У мене прохання. Поверніть цей треш, як назвав це [ексгенпрокурор Руслан] Рябошапка, їм [в Офіс генпрокурора]», — зазначив Порошенко.

Він також попросив звільнити генерального прокурора Ірину Венедіктову від «тягара» у вигляді його справ, адже на неї, начебто, тисне Зеленський: «У глибині душі і пані Венедіктова погоджується з Рябошапкою, але будучи залежною від президента Зеленського, вона боїться за свою подальшу долю. Зніміть з неї цей тягар, відведіть її. Шануйте і поважайте жінку...».

«Хочу звернутися до Зеленського та Венедиктової і повторити: Ми вас не боїмося, замахнулися — бийте ... Треба саджати за ґрати — садіть», — додав він.

  • Петро Порошенко заявив, що наразі проти нього розслідують 24 кримінальні провадження і за ними нібито стоїть Офіс президента.
  • 10 червня ДБР заявило, що Порошенку повідомили про підозру у справі про призначення Семочка. Але адвокати заперечували вручення підозри — через «процесуальні порушення».