ФК «Карпати» може зникнути. Фанати збирають гроші, голова ОДА просить допомоги у бізнесу

Дата:

У футбольного клубу «Карпати» немає грошей — команда не змогла приїхати на матч до Маріуполя, а інші виїзні поєдинки можуть не відбутися зовсім. У клубу немає 1,5 млн гривень на найближчі виїзні поєдинки, і львівʼяни можуть не дограти поточний сезон Української премʼєр-ліги. Загальний борг клубу — близько $5 млн.

Про це йдеться на сайті клубу та у повідомленні УПЛ.

Дирекція УПЛ вже заявила, що згідно з регламентом, у разі повторної неявки клубу на матч він автоматично буде виключений зі змагань.

Один із власників клубу Олег Смалійчук, який викупив 50% акцій клубу, близько трьох тижнів намагався зустрітися з представниками Ігоря Коломойського, якому, за даними ЗМІ, через компанію «Крісал Холдінгс» належить решта 50%. Смалійчук хотів викупити частку і домовитися про спільне фінансування, але на звʼязок з ним не вийшли.

Питанням фінансування зайнялися вболівальники — вони намагаються зібрати гроші, щоб закінчити сезон. Голова Львівської ОДА Максим Козицький у своєму відеозверненні закликав бізнес допомогти клубу дограти матчі, а мер Львова Андрій Садовий заявив, що для міста принципово важливе життя «Карпат».

Садовий, проте, зазначив, що місто не має права фінансувати професійні футбольні клуби.