У США новий антирекорд з інфікування коронавірусом — понад 50 тисяч нових хворих за добу. Країна повертається до карантину

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США новий антирекорд з інфікування коронавірусом — понад 50 тисяч нових хворих за добу. Країна повертається до карантину

NurPhoto / Contributor / Getty Images

За перші два місяці пандемії коронавірусу в США зафіксували близько 50 тисяч випадків зараження. Тепер стільки ж зафіксували за одну добу: 1 липня в країні інфікувалися 50 203 людини. На фоні зростання кількості хворих США скупили всі світові запаси єдиного сертифікованого препарату для боротьби з інфекцією.

Про це повідомляє CNN.

Попередній антирекорд із захворюваності в США зафіксували 26 червня — тоді позитивний тест на інфекцію отримали 45 255 людей. Наразі в країні нараховується 2,685 млн випадків зараження коронавірусом, більш ніж 128 тис. хворих померли.

Найбільша кількість випадків інфікування зафіксована в п’яти штатах — Арізоні, Каліфорнії, Північній Кароліні, Теннессі та Техасі. У зв’язку зі сплеском захворюваності в багатьох штатах повертають карантинні обмеження. Зокрема у Каліфорнії, найбільш заселеному штаті, близько 72% населення наразі живе в умовах закритих закладів харчування чи розваг.

Такі ж обмеження повертають і в штатах, де захворюваність на значно меншому рівні. Зокрема у Пенсільванії та Орегоні від людей вимагають постійного носіння масок.

Наближається національне свято — День незалежності США, який відзначають 4 липня. Експерти вважають, що в цей день Америкою пройде коронавірусний «шторм», оскільки одночасно відбудеться кілька подій: масові поїздки, масові заходи та масове нехтування антикоронавірусними нормами безпеки.