«Напрацювань нема, але є ідея». Єрмак пояснив ініціативу про покарання за публікацію таємно записаних плівок із посадовцями

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Напрацювань нема, але є ідея». Єрмак пояснив ініціативу про покарання за публікацію таємно записаних плівок із посадовцями

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував заяви про підготовку законопроєкту, згідно з яким публікація таємно записаних розмов чиновників буде вважатися злочином. Він наголосив, що напрацювань поки нема — є тільки ідея. І додав, що перед написанням законопроєкту в оточенні Зеленського планують проконсультуватися з експертами.

Про це Єрмак розповів у коментарі виданню «Новое время».

Єрмак вважає, що українське законодавство повинно забезпечити захист іноземним партнерам від незаконного прослуховування їхніх розмов з українськими високопосадовцямі.

«Думаю, усі розуміють, що така публікація [розмов] може завдати шкоди національним інтересам України та погіршити її відносини з іншими державами. Будь-які іноземні партнери України повинні бути впевнені, що нічого з їхніх розмов з українськими лідерами не буде опубліковано», — розповів Єрмак.

Глава ОП наголосив, що запропонована ініціатива не стосуватиметься публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про злочин, скоєний високопосадовцями, зокрема корупційний. Також, за його словами, вона не буде поширюватися на роботу журналістів і не становитиме загрози для свободи слова.