Суд Англії вирішив не віддавати венесуельське золото Мадуро. Тому що Британія не визнає його президентом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Суд Англії вирішив не віддавати венесуельське золото Мадуро. Тому що Британія не визнає його президентом

Jeenah Moon / Bloomberg via Getty Images

Високий суд Англії не задовольнив прохання президента Венесуели Ніколаса Мадуро передати золото країни, яке зберігається в Банку Англії.

Про це пише BBC.

Причина такого рішення полягає в тому, що Велика Британія не визнає главою країни Мадуро, а вважає президентом лідера опозиції Хуана Гуайдо. А тому доступ до майже 1 мільярда доларів було заблоковано.

Причиною судових позовів стало те, що Мадуро вимагав від Банку Англії передати венесуельське золото для «фінансування боротьби із пандемією коронавірусу». Золото зберігається там після багатьох санкцій проти Венесуели і самого Мадуро з боку США та Британії.

Однак лідер опозиції Гуайдо подав зустрічний позов із вимогою не віддавати золото Мадуро, оскільки виручені кошти будуть використані «з корупційною метою».

  • У червні 2019 року німецький фінансовий конгломерат Deutsche Bank AG конфіскував у Каракаса 20 тонн золота, яке було заставою для кредиту в $750 млн.
  • На початку березня 2019 року влада Венесуели могла таємно переправити чартерними рейсами принаймні 7,4 т золота на нафтопереробний завод в Уганді. Офіційний представник поліції Уганди Фред Енанга заявив, що золото у злитках з частково вилученим маркуванням Центрального банку Венесуели в міжнародний аеропорт Ентеббе доставив російський чартерний літак.