Зґвалтування в Кагарлику: у справі зʼявився третій підозрюваний поліцейський

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Про підозру в катуванні повідомили ще одному працівнику Кагарлицького відділення поліції. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідство повідомляє, що під час катування жінки з використанням протигазу у відділенні поліції в ніч з 23 на 24 травня підозрюваний її утримував.

Про підозру повідомили за ч.2 ст. 127 КК України — катування за попередньою змовою. Карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Крім того, прокурори встановили ще два факти катувань з метою отримати зізнання у Кагарлицькому відділенні поліції. Підозрюваними у цих злочинах є вже раніше затримані за зґвалтування та катування два працівники поліції та їхній колега. За вказаними фактами всім трьом повідомили про підозру в катуванні.

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка.
  • 26 травня суд взяв під варту Сулиму і Кузіва на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають.
  • Після резонансної події у поліцейському відділенні Кагарлика глава МВС Арсен Аваков анонсував у підрозділах кілька нововведень, зокрема відеофіксацію слідчих дій — Custody Records.