Ткаченко пояснив, чому підтримав Шкарлета на главу Міносвіти. Для цього згадав свою роботу «на каналі Коломойського»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ткаченко пояснив, чому підтримав Шкарлета на главу Міносвіти. Для цього згадав свою роботу «на каналі Коломойського»

Кузьмін Олександр / УНІАН

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пояснив, чому підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду виконуючого обовʼязки міністра освіти і науки.

Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net.

Ткаченко наголосив, що у Шкарлета випробувальний термін протягом трьох місяців. Крім того, саме його кандидатуру підтримали ректори вищих навчальних закладів, які «ледь не одноголосно рекомендували».

«Прем’єр сказав, що в нього є випробувальний період — три місяці, щоб показати, як він як менеджер може працювати. Крім негативних відгуків, була зустріч президента з ректорами. Вони ледь не одноголосно рекомендували його на цю посаду. […] Ректори провідних українських вишів його підтримали. І так, я — частина команди президента. Давайте почекаємо і подивимось. Від того, що я працював на каналі Коломойського, я не став Коломойським», — сказав Ткаченко.

Він вважає, що попри негативні відгуки, варто дати можливість Шкарлету «проявити себе у найближчі три місяці».

«Якщо занепокоєння, які звучать, будуть очевидними, я підніму свій голос з цього питання. Але під час президентської кампанії теж звучало, що прийде Зеленський, і ми завтра здамося росіянам. Не здалися же», — додав міністр.

Хто такий Шкарлет?

Випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. У тому ж році Шкарлета обрали до Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтервʼю, що є прихильником Партії регіонів ще з 2004 року.

Незважаючи на це, після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але цього разу обраний не був.

25 червня його все ж призначили главою Міносвіти — поки виконуючим обовʼязки. Більшість депутатів у Верховній Раді не підтримали кандидатуру Шкарлета. Тому Кабмін вирішив його призначити в обхід голосування в Раді — тимчасово виконуючим обовʼязки.

  • 1 липня Кабінет міністрів звільнив першого заступника міністра освіти Юрія Полюховича, заступників міністра Максима Ярмистого, Єгора Стадного і Петра Коржевського, а також державного секретаря МОН Павла Полянського. У міністерстві зі Шкарлетом залишаються два заступники — Світлана Давиденко і колишня в. о. глави Міносвіти Любомира Мандзій.