Міністерство юстиції планує відкрити платні камери для жінок у Лукʼянівському СІЗО

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Міністерство юстиції планує відкрити платні камери для жінок у Лукʼянівському СІЗО

Denis Malyuska \ Facebook

Міністерство юстиції планує відкрити у Київському слідчому ізоляторі платні камери підвищеного комфорту для жінок.

Про це повідомляє Укрінформ.

«У нас немає платних камер у жіночому корпусі. Наразі послуга доступна тільки для чоловіків... Якщо чесно, моя думка, що хоча б одну або дві камери ми б мали запровадити. Коли ми запускали в чоловічому корпусі [Київського СІЗО] цей проєкт, був карантин, слідчий ізолятор і жіночий корпус були перенаповнені, не було куди відселити ув’язнених, щоб зробити платні камери. Зараз підуть етапи після вироків суду, засуджені будуть відʼїжджати до місць відбування покарань. [...] Я думаю, що нам потрібно в Київському СІЗО точно хоча б одну камеру таку передбачити», — сказала заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Висоцька додала — якщо наповненість камер у жіночому корпусі дозволить зробити в одній з них обладнання для платної камери, то це «буде доцільно і підтримано». Водночас вона звернула увагу, що жіночий корпус Київського СІЗО новіший за інші корпуси і умови в ньому кращі, ніж у звичайних корпусах для чоловіків. Відповідно, для оформлення платних камер для жінок треба буде провести косметичний ремонт і придбати побутову техніку.

  • 22 квітня Кабінет міністрів підтримав впровадження платних камер підвищеного комфорту. Ініціатива Міністерства юстиції спрямована на збір коштів для реформи інфраструктури. Попередньо проєкт триватиме до кінця 2021 року, після чого вирішать, чи продовжувати цю практику.
  • Такі камери відкрили у Київському, Львівському, Чернігівському слідчих ізоляторах, а також у Запоріжжі та Дніпрі.