Nike, PepsiCo і FedEx просять розірвати контракти з командою Washington Redskins через її назву

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Nike, PepsiCo і FedEx просять розірвати контракти з командою Washington Redskins через її назву

Washington Redskins

Doug Pensinger / Staff

Понад 80 комерційних компаній та інвесторів закликають Nike, PepsiCo і FedEx розірвати контракти з командою з американського футболу Washington Redskins («Вашингтонські червоношкірі») або припинити ділові відносини, якщо вона не змінить свою назву.

Про це пише The Hill.

Компанії стверджують, що вищезазначені бренди не відповідають їхній заявленій позиції проти расизму, і зазначають, що питання про некоректність назви команди як ніколи актуальне на тлі руху Black Lives Matter.

У своїх відкритих листах компанії зазначають, що інвестори багато років обговорювали з Nike питання про назву команди, але безрезультатно.

«Nike час зрозуміти масштаби цього моменту, чітко заявити про свою опозицію до расистської назви команди й зробити відчутні та значущі кроки, щоб змусити команду припинити використовувати цю назву», — йдеться в одній із заяв інвесторів.

Курʼєрську компанію FedEx, яка володіє правами на поле у штаті Меріленд, де грає команда, критикують за нечітку позицію з цього питання. Від PepsiCo теж очікують рішучої заяви і дій.

Суперечки навколо назви команди тривають протягом десятиліть. Лідери рухів корінних американців і члени уряду неодноразово стверджували, що назва расистська. Власник команди Ден Снайдер говорив, що ніколи не змінить назву. За його словами, вона є обличчям команди, яка тричі виграли Супербоул, і вагомою частиною її історії.